2012. január 10., kedd

7. foglalkozás a Bóbita oviban

Boldog új évet kívánunk mindenkinek, és sok olyan dinamikus és vidám terápiás foglalkozást, mint amilyen nekünk a mai volt! Amelyen Lidi, eddig még soha nem tapasztalt lelkesedéssel és aktivitással vett részt a játékokban, tornateremnyi hosszokat szaladt a labda után, és még egy versenyfutásban is benne volt.

Lidi a mágikus kék labdával

A labdás játék tulajdonképpen a klasszikus "macskajáték" volt, a gyerekek a tornateremben tetszőlegesen szétszóródva egymásnak gurították a labdát, Lidinek pedig meg kellett tőlük szereznie. Ami Lidinek többször is sikerült! Pedig a gyerekek folyamatosan kiabálták, hogy "nekem!nekem!", össze-vissza mászkáltak és hangosan ünnepeltek ha sikerült a labdát elkapniuk. A zaj és zűrzavar, azonban cseppet sem zavarta Lidit, lobogó fülekkel és egy idő után lógó nyelvvel szaladgált a labda után.

Ezt a lelkesedést és kitartást látva, még egy futóversenyt is bevállaltunk. Egy vonal mentén a gyerekek és Lidi felsorakoztak a tornaterem egyik végében és a megfelelő jelre odaszaladtak hozzám, a terem másik végébe. És láss csodát Lidi ebben is részt vett! Annak ellenére, hogy a gyerekek apait-anyait beleadtak, hangosan csattogott a cipőtalpuk a linóleumon és néma csendben sem voltak - Lidi boldogan szedte a tappancsait a cél felé. 

S ha mindez még nem lenne elég, építettünk egy akadálypályát is. A szokásos elemeket használtuk, amiken Lidi a szokásosnál önállóban és gyorsabban teljesített. Ezért kitaláltam egy új figurát - egy bója tetejére feltettem Lidi labdáját, amit ő levett onnan és a labdával a szájában vette az akadályokat. A gyerekek pedig utánozták őt, csak nekik kicsit nagyobb labdájuk volt, ami nem fért a szájukba, ezért ők a labdát a kezükbe vitték.

A nagymozgásos feladatokon kívül, volt még testrész felismerés, amelynek során a pedagógus által kért testrészt valaki a kutyán mutatta meg, az összes többi gyerek pedig magán. Aztán volt az elmaradhatatlan Inc-Finci játék, lezárásképpen pedig éneklés Lidinek.

A gyerekek ezúttal is kaptak jutalompontokat azokért a feladatokért, amelyekben szépen részt vettek. A pontokat, azaz a pöttyöket egy általuk kiszínezett labdarajzra gyűjtötték. És ez nagyon jó ötletnek bizonyult, mert szerintem Lidi azért teljesített ma annyira jól, mert inspirálta őt a falra kiragasztott sok színes labda!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett az írásod, olyan szuper lehetett az egész együtt játszás a kutyával.
    Nekem is van egy kutyusom, nagyon tetszik ez a világ, ezért is akadtam rá az írásodra.

    További sok sikert kívánok nektek

    VálaszTörlés